CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM Z SERKA PHILADELPHIA/ Carrot cake with Philadelphia cheese cream

‪#‎deser‬ ‪#‎ciasto‬ ‪#‎słodycze‬ ‪#‎słodkie‬ ‪#‎cukierpuder‬‪#‎dessert‬ ‪#‎cake‬ ‪#‎candy‬ ‪#‎sweet‬ ‪#‎powderedsugar‬ #eat #ciasto #dessert #cake #poland #polska #jedzenie #kuchnia #food #foodpics #foodporn #instafood #ilovefood #foodpic #nuts #halloween #happyhalloween #ciastomarchewkowe #carrots #carrotcake #pineapple #philadelphia #mojewypieki #oleofarm

To jest naprawdę najlepsze ciasto marchewkowe jakie kiedykolwiek jadłem! Przepis został odnaleziony na stronie mojewypieki.com pod nazwą „najlepsze” i zdecydowanie zasługuje na takie miano! Ciasto jest wilgotne od ananasa i marchewki, aromatyczne od przypraw a dodatek oleju z orzechów włoskich jak i samych orzechów dodaje całemu ciastu naprawdę godny najlepszego smak. Nie rośnie zbyt wysokie ale przy odrobinie sprytu jest do podziału i przełożenia super słodko- słonym kremem z serka Philadelphia. To po prostu musiało się udać! Do przygotowania możemy spróbować użyć różnych olejów smakowych o nucie orzechowej!

PASEK    DLA 5 OSÓB                                  20 MINUT                                     50 MINUT                          ŁATWE

  • CIASTO
  • 2/3 szklanki mąki pszennej
  • pół szklanki cukru
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/4 łyżeczki zmielonych goździków
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/4 łyżeczki ziela angielskiego
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/3 szklanki oleju z orzechów włoskich, laskowych lub arachidowy OLEOFARM
  • 2 jajka, roztrzepane
  • 1 szklanka grubo posiekanych orzechów włoskich
  • pół szklanki posiekanych, odsączonych ananasów (z puszki lub świeżych)
  • 1 szklanka startej na średnich oczkach marchewki
  • KREM
  • 1,5 szklanki cukru pudru, lub nieco mniej wg uznania
  • 90 g miękkiego masła
  • 300 g słonego serka Philadelphia
  1. CIASTO:
  2. Wszystkie produkty sypkie połączyć w jednym naczyniu
  3. W drugiej misce wymieszać jajka z olejem, połączyć z sypkimi produktami i wymieszać łyżką
  4. Dodać marchewkę, posiekanego ananasa i orzechy włoskie
  5. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (średnica 20cm)
  6. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180° C przez ok 50 min.
  7. Po upieczeniu przygotowujemy krem, ciasto zostawiamy do ostygnięcia
  1. KREM:
  2. Masło ucieramy mikserem z cukrem pudrem na jasną, puszystą masę
  3. Dodajemy serek Philadelphia po 100 g mieszając mikserem po każdym dodaniu serka
  4. Po ostygnięciu ciasta kroimy na pół, smarujemy połową przygotowanego kremu
  5. Pozostały krem układamy na wierzchu ciasta, dekorujemy cynamonem lub innymi dodatkami
[CARROT CAKE WITH PHILADELPHIA CHEESE CREAM] [ENGLISH VERSION]
  • CAKE
  • 2/3 cup flour
  • 1/2 cup of sugar
  • 1 teaspoon baking soda
  • 3/4 teaspoon baking powder
  • 1 teaspoon cinnamon
  • 1/4 teaspoon ground cloves
  • 1/4 teaspoon nutmeg
  • 1/4 teaspoon allspice
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1/3 cup walnut oil, hazelnut or peanut OLEOFARM
  • 2 eggs
  • 1 cup chopped walnuts
  • 1/2 cup of chopped, drained pineapple (canned or fresh)
  • 1 cup grated carrots over medium mesh
  • CREAM
  • 5 cups powdered sugar, or a little less
  • 90 g of soft butter
  • 300 g of Philadelphia cheese
  1. CAKE:
  2. Mix all loose products in a bowl
  3. In another bowl, mix eggs with oil, add to loose products and stir with a spoon
  4. Add the carrots, chopped pineapple and walnuts
  5. Put into mold lined with baking paper (diameter 20 cm)
  6. Bake in oven preheated to 180 ° C for about 50 min.
  7. After baking, prepare the cream, cake leave to cool
  1. CREAM:
  2. Mix butter with powdered sugar on a bright, fluffy cream
  3. Add 100 grams the cream cheese Philadelphia, and mix them all
  4. Cut the cake in half, and then put half of the prepared cream on them
  5. The rest of cream put on top of the cake, decorate with cinnamon or other spices

CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM Z SERKA PHILADELPHIA/ Carrot cake with Philadelphia cheese cream PRZEPIS POCHODZI ZE STRONY MOJEWYPIEKI.COM

PRZEPIS BIERZE UDZIAŁ W AKCJI KULINARNEJ:

Kulinarne wyprawy z Olejami Świata

Print Friendly, PDF & Email