STEK WOŁOWY Z MAKARONEM GRYCZANYM, ZIELONYMI SZPARAGAMI, SUSZONYMI POMIDORAMI I MOZARELLĄ/ beef steak with pasta buckwheat , green asparagus , dried tomatoes and mozarella

‪#‎obiad‬‪ #‎wołowina ‪#‎stek‬‪ #‎makarongryczany‬‪ #‎soba‬ ‪#‎szparagi‬‪ #‎suszonepomidory‬‪ #‎mozzarella‬ ‪#‎sól‬‪ #‎pieprz‬ #‎zdrowie‬‪ #‎zdrowejedzenie‬‪ #‎dinner‬‪#‎beef‬ ‪#‎steak‬ #‎buckwheatnoodles ‬‪#‎asparagus ‬‪#‎sundriedtomatoes ‬‪#‎salt‬‪ #‎pepper‬‪ #‎health‬‪ #‎healthyfood‬

Co by tu zjeść? Pomysł wprost proporcjonalny do załączonego obrazka! smacznie to mało powiedziane. To było naprawdę przepyszne danie, proste, szybkie i całkiem nowe. Stek wołowy z makaronem soba to połączenie tradycji smaku a zielone szparagi i suszone pomidory przypominają o lecie. Każdy kto „stekuje” w swojej kuchni powinien wypróbować tych dodatków. Gwarantuję, że będzie smakowało.

PASEK                DLA 2 OSÓB                             5 MINUT                               20 MINUT                                    ŁATWE

  • 2 plastry wołowiny na steki
  • Makaron gryczany SOBA
  • 6 zielonych szparagów
  • 8 sztuk suszonych pomidorów w zalewie
  • mozzarella
  • sól/ pieprz świeżo mielony
  • masełko czosnkowe
  1. szparagi złamać w podstawie, pokroić w kawałki skropić oliwą z oliwek, oprószyć solą i pieprzem. Zapiec w piekarniku ok. 15 min
  2. suszone pomidory drobno pokroić
  3. makaron ugotować w lekko osolonej wodzie al dente
  4. na rozgrzaną patelnię wrzucić pomidory, makaron i upieczone szparagi
  5. stek posypać solą I pieprzem, usmażyć na rozgrzanej patelni. W zależności od stopnia wysmażenia ok 3-4 minuty na każdą stronę. Zdjąć z ognia i zawinąć w folię aluminiową.
  6. Mięso wyłożyć na talerzu, położyć kawałek masła czosnkowego i makaron z warzywami. Mozzarellę poszarpać na makaron.
[BEEF STEAK WITH PASTA BUCKWHEAT , GREEN ASPARAGUS , DRIED TOMATOES AND MOZARELLA] [ENGLISH VERSION]
  • 2 slices of beef for steaks
  • Buckwheat noodles SOBA
  • 6 green asparagus
  • 8 pieces of sun-dried tomatoes in brine
  • mozzarella
  • salt / pepper freshly ground
  • Garlic butter
  1. asparagus break in the base, cut into pieces sprinkle with olive oil, salt and pepper. Bake in the oven for approx. 15 minutes
  2. dried tomatoes cut into small pieces
  3. Boil pasta in lightly salted water until al dente
  4. on the hot pan toss tomatoes, pasta and baked asparagus
  5. Sprinkle steak with salt and pepper and fry in hot pan about 3-4 minutes on each side. Remove from heat and wrap in aluminum foil.
  6. meat put on a plate, put a piece of garlic butter and pasta with vegetables. Mozzarella tear on pasta.

 

Print Friendly, PDF & Email